top of page

Onze leden nemen ook deel aan wandeltochten georganiseerd door andere clubs, individuele of andere wandelingen.

Hun foto's vind je hieronder.

Woensdag 17 juli 2024 - Zomertocht - Cracks Wolvertem - Westrode

Deze zonnige ochtend van woensdag 17 juli ben ik samen met Yolande gaan wandelen in Westrode, waar wandelclub Cracks van Wolvertem hun zomertocht organiseerde. 

We wandelden 23 km langs rustige wegen via Stoppelenbos naar Ramsdonk en Nieuwenrode en genoten op het einde van onze tocht van een lekker smoske. 

Ik kijk al uit naar de volgende mooie zomerdagen om nog meer fijne wandelingen te doen. Misschien komen we elkaar onderweg wel eens tegen…

Zonnige wandelgroetjes,

Marleen

1.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
Zaterdag 13 juli 2024: Abdijwandeling Grimbergen - Singelwandelaars Strombeek-Bever

Vandaag, zaterdag 13 juli, ging ik samen met Yvette, Mieke en Yolande op pad in Grimbergen voor de Abdijwandeling, georganiseerd door wandelclub de Singelwandelaars. We startten in het gezellige Prinsenbos en hadden een route van 18 km voor de boeg.

We liepen langs rustige veldwegen en door de mooie Maalbeekvallei richting Verbrande Brug. Onderweg genoten we van het pittoreske Grimbergen en zijn prachtige abdij. Het was best fris, maar af en toe kwam de zon door en dat maakte het extra fijn.

Met een leuk gezelschap en mooie omgeving was het een heerlijke wandeling. We eindigden de voormiddag met een voldaan gevoel en maakten al plannen voor een volgende wandeling.

Wandelgroetjes,

Marleen

1.jpeg
2.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
9.jpeg
Zaterdag 6 juli 2024- Boerenkrijgmarsen-Kwik Bornem-Hingene

Van Mieke: Ik wandelde richting Nattenhaasdonk en langs het kasteel d’Ursel in Hingene

1.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
Zondag 7juli 2024 - 42e Wolventocht - ‘t Fluitekruid Wolvertem

Op zondag 7 juli namen we deel aan de 42e Wolventocht in Meise, georganiseerd door wandelclub 't Fluitekruid Wolvertem. Samen met vijf wandelmaatjes vertrokken we om 8 uur 's ochtends voor een prachtige wandeltocht van 20 kilometer.

De route leidde ons langs rustige en landelijke wandelwegen en we genoten van de mooie omgeving, het aangename wandelweer en de gezellige babbels. Onderweg hadden we rustposten in de charmante dorpjes Oppem en Ossel, waar we even konden pauzeren en genieten van de gastvrijheid.

Het was een perfect georganiseerde tocht die ons een mooie voormiddag in de natuur bezorgde. Kortom, een fijne en sportieve zondagse activiteit! 

Wandelgroetjes,

Marleen

1.jpg
2.jpg
5.jpg
6.jpg
8.jpg
Zaterdag 8 juni 2024: Rondje Sluis, W.V. Voor de Wind, Sluis, Zeeland (NL)

Marie Teresa ging er wandelen en nam enkele foto's.

5.jpg
7.jpg
10.jpg
11.jpg
Woensdag 8 mei 2024 - 33e Slakkengang - De Slak - Leest

Berichtje en foto's van Marleen

Op woensdag 8 mei organiseerde wandelclub De Slak haar 33e Slakkengang in Leest. Samen met Yolande en Jos liepen we twee lussen, goed voor 15 km. Ondanks het sombere weer, was het ideaal wandelweer en genoten we van de prachtige natuur in de Zennevallei. Het parcours langs landelijke wegen en paadjes was rustig, maar enkele modderstroken maakten de tocht uitdagend. 

1.jpg
2.jpg
5.jpg
10.jpg
7.jpg
12.jpg
Zaterdag 27/04/24 - Brabantse Kouterstocht - De Lustige Wandelaars Merchtem

Berichtje en foto's van Marleen

Vanmorgen stapten Yolande en ik moedig door de regen, alsof we op een missie waren om de zon te laten schijnen. Na een uur druilerig weer klaarde het op, net als onze stemming! Onze wandeling van 22 km met de Lustige Wandelaars in Merchtem was als een ontdekkingsreis door de Brabantse Kouters, compleet met een verrassend nieuw parcours en een verzorgde rustpost. We kwamen ook een paar andere Morgenstonders tegen, wat altijd leuk is natuurlijk. Zelfs op een regenachtige ochtend schijnt de zon altijd voor wie het wil zien. 

12.jpg
4.jpg
8.jpg
5.jpg
9.jpg
Zondag 14 april - Manke Fieltochten - Mollem

Berichtje en foto's van Marleen

Op zondag 14 april namen Didier, Yolande, Geert en ik deel aan de Manke Fieltochten in Mollem. We kozen voor het avontuur van de 21 km, en wat een ervaring was dat! Het parcours leidde ons langs charmante landelijke wegen, zowel verhard als onverhard, op een golvend traject met adembenemende vergezichten over de Brabantse Kouters in het prachtige Land van Asse. Het weer kon niet beter zijn, met een aangename temperatuur, weinig wind en een vleugje zonneschijn. Onderweg kwamen we vele andere wandelaars tegen, wat het gevoel van gemeenschap en gezelligheid versterkte. En niet te vergeten, de organisatie was top! Kortom, een perfecte dag vol plezier, beweging en natuurpracht.

2.jpg
3.jpg
5.jpg
7.jpg
8.jpg
10.jpg
15.jpg
16.jpg
Zondag 07/04/24 - 39e Crackstochten - wandelclub Cracks Wolvertem

Berichtje en foto's van Marleen en Marie Teresa was ook op deze wandeling en heeft ook foto's genomen.

Op zondag 7 april nam ik deel aan de 39e Crackstochten georganiseerd door wandelclub Cracks Wolvertem. Om 7u30 vertrokken Yolande en ik voor een gevarieerde tocht van 23 km in de groene gordel ten westen van Brussel. Het zonnetje en een fris windje begeleidden ons tijdens de wandeling. Onderweg ontmoetten we verschillende andere dappere Morgenstonders en wandelden we gezellig samen verder. Het was een aangename wandelvoormiddag, met dank aan de Cracks voor de goede organisatie.

2.jpg
5.jpg
6.jpg
13.jpg
20.jpg
17.jpg
11.jpg
22.jpg
Maandag 01/4/24 - Bornem-Paastochten-Koninklijke Wandelclub Kadee Bornem

Bericht en foto's van Mieke:

Ik wandelde door het bos naar het park van het kasteel d’Ursel in Hingene. Verrassend mooie wandeling dankzij een nieuw parcours.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
Zaterdag 23/3/24 - Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek-Lentetocht-De Pajotten Hekelgem

Bericht en foto's van Mieke:

Ik koos voor een lus tot Neigembos langs velden, door een heuvelend landschap kwam ik in het Neigembos waar volop bosanemonen bloeiden en eerste boshyacinten kleurden paars. Dit was een prachtige wandeling in het zonnetje, afgewisseld met bewolkte periodes, kortom ideaal wandelweer.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
Zaterdag 9/3/24 - Grimbergse Kouters-wandeling - de Singelwandelaars Strombeek

Bericht en foto's van Marleen:

Vandaag heb ik met Yolande de Grimbergse Kouters-wandeling gedaan, een organisatie van de Singelwandelaars Strombeek die dit jaar 50 jaar jong is. Wij startten onze 20 km in de kleinste en landelijkste deelgemeente van Grimbergen, nl. Beigem. Langs akkers, weilanden en het Lintbos was het genieten van het zonnetje en de zachte temperatuur in de Grimbergse Kouters. Kortom, een mooie tocht met ideaal wandelweer en een lekkere verse wafel als tussendoortje.

3.jpg
4.jpg
8.jpg
6.jpg
Zondag 25/02/24 - Donkerehamtocht - De Sluisstappers

Bericht en foto's van Marleen:

Op zondag 25 februari 2024 namen wij, een groepje van 4 Morgenstonders, deel aan de 31e Donkerehamtocht georganiseerd door Wandelclub De Sluisstappers in Kapelle-op-den-Bos. De afstand van 21 km leidde ons langs schilderachtige paden langs het kanaal, ‘s Gravenbos en trage wegen in en rond Kapelle-op-den-Bos. Ondanks het bewolkte weer met wat regen en af en toe een streepje zon genoten we van de prachtige omgeving. Tijdens de tocht kwamen we ook andere enthousiaste Morgenstonders tegen, waardoor het een gezellige en sportieve dag werd.

2.jpg
3.jpg
bottom of page