top of page

Onze leden nemen ook deel aan wandeltochten georganiseerd door andere clubs, individuele of andere wandelingen.

Hun foto's vind je hieronder.

Zondag 25/02/24 - Donkerehamtocht - De Sluisstappers

Bericht en foto's van Marleen:

Op zondag 25 februari 2024 namen wij, een groepje van 4 Morgenstonders, deel aan de 31e Donkerehamtocht georganiseerd door Wandelclub De Sluisstappers in Kapelle-op-den-Bos. De afstand van 21 km leidde ons langs schilderachtige paden langs het kanaal, ‘s Gravenbos en trage wegen in en rond Kapelle-op-den-Bos. Ondanks het bewolkte weer met wat regen en af en toe een streepje zon genoten we van de prachtige omgeving. Tijdens de tocht kwamen we ook andere enthousiaste Morgenstonders tegen, waardoor het een gezellige en sportieve dag werd.

2.jpg
10.jpg
3.jpg
12.jpg
6.jpg
Zaterdag 17/02/24 - 18e Winterwandeling - Baasrode

Bericht en foto's van Marleen:

Samen met Yolande ben ik de dag begonnen met een fijne wandeling in Baasrode. We kozen voor de 15 km en wandelden een stukje langs de Schelde en verschillende waterwegen en grote plassen tot in Vlassenbroek. Op een zijgevel van een huis merkten we een muurschildering van een wandelaar op met als tekst: ‘Wandelen… niet het doel op zich, maar de belevenis onderweg…’.  Wat verder spotten we zelfs een struikje in de vorm gesnoeid van het Ros Beiaard.  ‘t Ja, als je wandelt zie je veel meer…. Het was een zalig weertje en er was veel volk op de been.  Kortom, een goede start om het weekend te beginnen…

1.jpg
2.jpg
5.jpg
4.jpg
10.jpg
11.jpg
Zaterdag 10/02/24 - 32e Valentijnwandeling - WSV Horizon Opwijk

Bericht en foto's van Marleen:

Met wat kan je je dag beter beginnen dan met een ochtendwandeling? Dus trok ik met Yolande naar Opwijk om een fikse Valentijnwandeling te doen van 22 km. Via veld- en kerkwegels wandelden we in een winters landschap door het gehucht Nijverseel, Droeshout, Baardegem en treinbedding Leireken. Kortom, een gevarieerd parcours met verzorgde rustposten. We hebben de nodige energie opgedaan voor de rest van de dag.

Dinsdag 30/01/24 - Bibbertocht - Wezemaal - WK Werchter

Marleen neemt foto's en schrijft:

Dinsdagochtend 30/01/24 reed ik samen met Mieke, Yvette en Yolande naar Wezemaal om deel te nemen aan de Bibbertocht van WK Werchter. Gelukkig kwamen we onderweg geen boze boeren tegen… Echt bibberen hebben we niet gedaan, want door de zachte temperaturen was het aangenaam wandelen in deze fijne streek. Onze rustige wandeling van 16 km liep door de natuurgebieden Beninksberg en Wijngaardberg en we genoten van de mooie uitzichten over het Hageland. Onderweg kwamen we verschillende wijngaarden tegen en in Gelrode zagen we de indrukwekkende graanmolen ‘de Moedermeule’.

Het zonnetje zagen we pas als we weer huiswaarts keerden, maar het was een toffe wandeling met vier wandelmaatjes en een puike organisatie.

1.jpg
11.jpg
3.jpg
14.jpg
12.jpg
1.jpg
16.jpg
4.jpg
11.jpg
13.jpg
zondag 14/01/24 - Houtheimstappers Steenokkerzeel-Perk - Goede voornemens-tochten

Tip van Marleen:

Vandaag ben ik met een groepje Morgenstonders gaan wandelen bij de Houtheimstappers in Perk, wij kozen voor de 17km. Deze winterwandeling ging langs rustige straatjes, droge veldwegen en door het Floordambos naar Melsbroek. Onderweg kwamen we nog andere Morgenstonders tegen, wat altijd leuk is natuurlijk! In de rustposten heerste een gezellige drukte en konden we ons verwarmen aan een kom soep, een broodje pens of een kopje koffie. Ziezo, mijn goede voornemen dit jaar is om regelmatig zondagochtend te gaan wandelen bij een naburige wandelclub. Samen wandelen met vrienden schept een toffe band, is plezant en gezond!

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
zondag 17/12/23 11e Tollembeekse Hanezoekerstochten - Parel van het Pajottenland

Starten in het dorp van Urbanus, wandelen door de rustige natuur van het Pajottenland

Mieke nam deze foto's.

1.jpg
3.jpg
2.jpg
5.jpg
Zondag 3/12/23 - Broekventjestocht - De Vaartlandstappers - Heindonk

Vandaag zondag 3 december heb ik (Marleen) samen met Didier en Yolande de Broekventjestocht van de Vaartlandstappers in Heindonk gedaan. Dit was duidelijk geen tocht voor broekventjes die niet van de kou houden, een ruime 16 km langs broek en water. Het was een frisse winterse ochtendwandeling die zorgde voor een fijne start van de dag. Het ochtendlicht heeft met deze koude temperatuur iets magisch. 

Vlak na de middag keken we vanuit onze knusse zetel naar de eerste dwarrelende sneeuwvlokken, nog nagenietend van onze verkwikkende wandeling.

image0.jpeg
image2.jpeg
image3.jpeg
image14.jpeg
image28.jpeg
image30.jpeg
zondag 26/11/23: 33e Herfsttocht De Cracks Wolvertem

Deze voormiddag ben ik (Marleen) met mijn ventje 12,5 km gaan wandelen bij wandelclub De Cracks in Wolvertem, die hun 33e herfsttocht organiseerde. Er was veel volk op de been en het weer werkte ook een beetje mee, eerst nog wat regen, daarna droog met veel wolken. We wandelden langs rustige wegen naar de Wolvertemse beemden, het Neromhof en het kasteel van Imde als de bomen hun laatste bladeren lieten neerdwarrelen. Je hoeft niet niet ver te gaan om te genieten van de natuur.

Er namen 20 Morgenstonders deel aan de Herfsttocht.

1.jpeg
6.jpeg
8.jpeg
3.jpeg
5.jpeg
vrijdag 24/11/23 - 31e Herfstwandeling Mazenzele - WSV Horizon Opwijk

Deze namiddag ben ik (Marleen) met mijn wandelmaatje Yolande gaan wandelen in Mazenzele - Opwijk. We kozen voor een herfstwandeling van 11,5 km door het Kravaalbos met zijn prachtige herfsttooi en langs het rustige gehucht Baardegem en Droeshout. Het was fris, veel wolken, wind, soms wat regen maar af en toe zagen we de zon. Onderweg naar huis konden we nog  een mooie regenboog  bewonderen en keken we al uit om daarna lekker warm binnen te zitten. Zo hebben we van deze gure namiddag toch nog genoten van een deugddoende wandeling. Een fijne start van het weekend!

1.jpeg
2.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
zondag 19/11/23 - Herfsttocht - WSV De Vossen vzw - Buggenhout

Foto's genomen door Maria Teresa.

1.jpg
3.jpg
6.jpg
7.jpg
zondag 19/11/23 - 12e Dynastietocht - K.V.R.Vl.Bt. Vzw - Kessel-Lo

Wandelen door Lindenbos, rond Abdij van Vlierbeek en door Provinciaal domein van Korbeek-Lo.

Foto's genomen door Mieke.

2.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
zondag 12/11/23 - Wandel Mee Dag - Wandelclub Tornado - Boortmeerbeek

Op deze frisse maar toch wel zonnige zondag ben ik (Marleen) samen met een wandelmaatje gaan wandelen in Boortmeerbeek bij wandelclub Tornado. Onze herfsttocht van 25 km dompelde ons onder in het bosrijke gebied van Boortmeerbeek en Rijmenam. We wandelden langs vele mooie bospaden, langs de kronkelende Dijle, langs feeërieke weilanden, kortom de herfst op z’n best. Hier kikkert een mens van op! Onderweg kwamen we verschillende andere dappere Morgenstonders tegen. Ook leuk!

Mijn batterijtjes zijn weer opgeladen en ik kijk al uit naar de volgende wandeling.

Er gingen in het totaal 22 Morgenstonders in Boortmeerbeek wandelen.

1.jpeg
5.jpeg
7.jpeg
4.jpeg
16.jpeg
11.jpeg
bottom of page