top of page

Onze leden nemen geregeld foto's tijdens de wandeltochten georganiseerd door De Morgenstond.

Hieronder enkele sfeerbeelden.

Avond Zemst Laar

Bericht van deelneemster Marleen:

Op zondag 23 juni beleefde wandelclub De Morgenstond een aangename dag tijdens onze busreis naar Minderhout, een deelgemeente van Hoogstraten. Het doel van onze reis was de 35ste editie van de Aardbeientocht, georganiseerd door wandelclub De Noorderkempen Hoogstraten. De zon scheen uitbundig, wat zorgde voor een prachtige zomerdag, perfect voor een lange wandeling.

Met ons vriendengroepje kozen we voor de afstand van 18 km. De route leidde ons door de schilderachtige streek van de Hoogstraatse aardbeien. Het was een ware ontdekkingsreis door uitgestrekte natuur en adembenemende landschappen. We wandelden langs groene velden en pittoreske wegen naar Wortel Kolonie, Unesco werelderfgoed.

De warme temperaturen maakten de tocht uitdagend, maar ook des te plezieriger en we genoten van enkele plaatselijke biertjes. De Schuppenboer en de Papboer waren verfrissend en gaven ons de nodige energie om verder te gaan.

Aan het einde van de tocht werden we beloond met een verrukkelijk ijsje met verse aardbeien. Het was de perfecte afsluiting van een mooie dag. Met vermoeide benen keerden we tevreden terug naar de bus. Sommige leden van de club konden de verleiding niet weerstaan en kochten een of meerdere bakjes Hoogstraatse aardbeien. Deze sappige vruchten zouden hen de komende dagen nog doen terugdenken aan deze zonnige dag.

Al met al was het een dag vol plezier, natuur en lekkernijen. We keerden moe maar voldaan huiswaarts, nagenietend van de warme dag en de prachtige ervaringen die we hadden opgedaan tijdens deze Aardbeientocht.

27 morgenstonders schreven zich in om in de namiddag de tuinen van Annevoie te bezoeken.

Deze zeer verzorgde watertuinen in Franse, Italiaanse en Engelse stijl zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

We hebben genoten van de wandeling met vele fonteinen, waterpartijen beelden, planten en bomen.

Bloemen zijn echter minimaal aanwezig.

2.jpeg
4.jpeg
9.jpeg
5.jpeg
7.jpeg

Marie Teresa, Marilou, Mieke en Yvette namen deze foto's

Met een kleine 50 morgenstonders gingen we bij onze zuiderburen wandelen.

Wandelingen van 12, 20 en 30 km waren best pittig. We waren, na even rustig langs de Maas te wandelen, snel opgewarmd bij de eerste klim, waarna we getrakteerd werden op een mooi uitzicht aan  “ les 7 meuses”. Wandelingen waren afwisselend stijgen en dalen, langs bossen, door velden en langs kabbelende watertjes. Iedereen was verrast door de mooie natuur, en tevreden van de wandeling.

27 morgenstonders schreven zich in om in de namiddag de tuinen van Annevoie te bezoeken.

Deze zeer verzorgde watertuinen in Franse, Italiaanse en Engelse stijl zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

We hebben genoten van de wandeling met vele fonteinen, waterpartijen beelden, planten en bomen.

Bloemen zijn echter minimaal aanwezig.

9.jpg
1.jpg
4.jpg
7.jpg
6.jpg
10.jpg
11.jpg

Op zondag 19 mei verzamelden we, een groepje bestaande uit Yolande, Mieke, Yvette, Geert en ik, om 8 uur 's ochtends in de cultuurzaal van Hekelgem. We waren klaar voor de Sinksentocht, georganiseerd door wandelclub De Pajotten, en keken ernaar uit om het mooie Pajottenland te verkennen.

Onze tocht bracht ons al snel naar het Liedekerkebos, waar we volop konden genieten van de prachtige natuur. De modderpaden maakten het wandelen uitdagend, maar dat kon de pret niet drukken. Het bos stond vol met groen en de rust van de omgeving werkte ontspannend.

Er was echter een kleine kink in de kabel; de bewegwijzering bleek niet overal even duidelijk. Dit zorgde ervoor dat veel wandelaars, inclusief wijzelf, een paar kilometers omwandelden. Ondanks deze verwarring legden we uiteindelijk een afstand van maar liefst 30 kilometer af.

Het weer was ons zeer gunstig gezind. De combinatie van het zonnige weer, het prachtige landschap en het gezelschap van enkele dappere Morgenstonders zorgde voor een onvergetelijke dag.

We danken wandelclub De Pajotten voor het uitzetten van zo'n mooi parcours en kijken al uit naar onze volgende wandelavonturen in het schilderachtige Pajottenland.

Wandelgroetjes,

Marleen

1.jpeg
6.jpeg
12.jpeg
2.jpeg
17.jpeg
19.jpeg
5.jpeg
11.jpeg
13.jpeg
21.jpeg

**Verslag van een Fijne Lentewandeling met Wandelclub De Morgenstond**

Donderdagavond 16 mei was het weer zover: de wekelijkse lentewandeling met wandelclub De Morgenstond. Ondanks de ochtendregen vertrokken we met tien enthousiaste wandelmaatjes aan de visvijver in Humbeek, klaar voor een verfrissende wandeling van 10,5 km. Het weer werkte uiteindelijk mee en we genoten van aangenaam wandelweer en een vriendelijk zonnetje dat ons gezelschap hield.

Onze tocht leidde ons via het jaagpad langs de vaart, waar we getrakteerd werden op het mooie uitzicht van het kabbelende water en het groene landschap om ons heen. Het groene Lintbos was onze volgende bestemming, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Na een stukje door het bos, maakten we een korte maar welkome stop bij de ‘pittoreske’ Steeneikkapel. Hier werd er volop gelachen, gekletst en genoten van de ontspannen sfeer. 

Bij onze aankomst werden we beloond met het prachtige schouwspel van de ondergaande zon en het gouden licht gaf een magische afsluiting aan onze wandeling. 

Kortom, het was weer een heerlijke avond vol gezelligheid, natuur en fijne babbels. Volgende week weer? Zeker weten! Sluit je aan en geniet met ons mee van de volgende wandeling – je wilt het niet missen! 

Wandelgroetjes,

Marleen

2.jpeg
11.jpeg
3.jpeg
12.jpeg
10.jpeg

Marie Teresa, Mieke en Marleen hebben prachtige foto's genomen. Marleen heeft het verslagje gemaakt.

Op zondag 21 april 2024 om 8 u vertrok onze wandelclub, De Morgenstond, met volle energie vanuit Humbeek richting Sint-Truiden om de bloesemtocht aan te vatten. Met 60 enthousiaste wandelaars aan boord beloofde het een prachtige en sportieve dag te worden. Ondanks de gure wind en lage temperaturen, brak af en toe een zonnestraal door het wolkendek. Helaas waren de meeste bloesems op de talrijke fruitbomen al verdwenen, maar het betoverende landschap rond het Provinciedomein Het Vinne maakte veel goed. Onderweg trakteerde het prachtige kasteel van Duras ons op adembenemende uitzichten. In Sint-Truiden werden we verwelkomd door een levendig marktplein, waar een verrassing wachtte: talloze tractoren stonden klaar om gewijd te worden en toeterden erop los. We genoten van onze tocht van 20 km, maar ook van enkel plaatselijke biertjes zoals de Kanunnik Tripel en de Spookvlieger.  Een geslaagde dag in een fijne streek! Om 16 u vertrok de bus weer huiswaarts en het was opvallend stil: Iedereen was moe en genoot van de warmte op de bus. Straks kruipen we gezellig in de zetel… om er niet meer uit te komen! 

Tot de volgende busuitstap!

Wandelgroetjes,

Marleen

5.jpg
12.jpg
14.jpg
8.jpg
13.jpg
17.jpg
32.jpg
27.jpg
31.jpg
28.jpg
30.jpg

Tijd om te wandelen!

In de maand april vertrekt onze wandelclub De Morgenstond elke donderdagnamiddag om 13u30 vanaf het POC in Humbeek.

Op donderdag 4 april waren we met 12 enthousiaste wandelaars en 2 honden.

We wandelden vooral langs het kanaal en veldwegen, genietend van het overwegend mooie en droge weer. Ondanks wat geploeter in de modder was de sfeer uitstekend. We sloten onze fijne wandeling af met een lekker drankje.

Heb je zin om mee te gaan?

Sluit dan volgende week gezellig aan en nodig gerust wat vrienden uit. Iedereen is welkom om met onze bende mee te wandelen! Tot dan!

Wandelgroetjes,

Marleen

2.jpg
3.jpg
4.jpg

Zondag 17 maart om 8 uur vertrekken 44 Morgenstonders naar Beerse waar wandelclub ’t Beerke Beerse haar  Pensentocht-Rondje Antwerpen organiseert. Na enkele kilometer langs rustige villa wijken te wandelen kwamen we in de omliggende bossen. Rond 16 uur keerden voldane wandelaars terug naar Humbeek.

1.jpg
2.jpg
6.jpg
5.jpg

Wandel met ons mee!

Deze maand maart vertrekt wandelclub De Morgenstond elke donderdagnamiddag om 13u30 vanaf de parochiezaal in Beigem. 

Op 7 maart genoten 10 wandelaars en een vrolijke hond van een zonnige wandeling van 11 km door droge veldbanen naar St.-Brixius Rode en de betoverende Birrebeekvallei. De lente was voelbaar met bloeiende bosanemonen, speenkruid en ontluikende daslook, terwijl bomen langzaam groen kleurden. Het stralende zonnetje en goed gezelschap zorgden voor een zalige ervaring. Sluit je volgende week aan en ontdek de vreugde van wandelen - iedereen is welkom voor een tocht van ongeveer 5 km of 10 km. Gewoon doen!

Wandelgroetjes,

Marleen

5.jpg
7.jpg
8.jpg
6.jpg

Tijd om te wandelen!

Je hoeft niet ver te gaan om te genieten van de natuur.

Elke donderdagnamiddag maken we met onze wandelclub een fijne wandeling in de buurt, iedereen is welkom. Deze maand vertrekken we op donderdag om 13u30 aan het kerkhof van Meise. Vandaag, donderdag 15 februari, kwamen wel 12 enthousiaste wandelaars opdagen. Het was een ideaal zacht weertje (het lentegevoel was dichtbij) om samen naar Ossel te wandelen en onderweg gezellig met elkaar te keuvelen. Via de Heirbaan wandelden we weer naar Meise. Iedereen genoot van deze wandeling, heeft zijn/haar hoofdje leeggemaakt en heeft de nodige energie opgeslagen tot volgende week, want dan gaan we weer op pad… met jou erbij? Dus, trek je wandelschoenen aan en wandel met ons mee! Tot volgende week!

Wandelgroetjes,

Marleen

1.jpg
5.jpg
7.jpg
6.jpg
4.jpg

Verslagje Marleen en foto's van Marleen en Marie-Teresa:

Zondag 11 februari 2024 vertrokken we uit Humbeek met een volle bus Morgenstonders naar het zeetje. In Westende organiseerde de vzw Spoetnikstappers reeds hun 24ste Strandjutterstocht. We wandelden door de duinengordel en langs het strand en genoten van de zilte zeelucht en de vele vergezichten. Onderweg in Westende-dorp bood de plaatselijke club ons een lekker kippensoepje aan. De weergoden waren ons ‘s morgens goed gezind: zachte temperaturen, droog, weinig wind, wat wolkjes en een aangenaam zonnetje. Na de middag veranderde echter het weerbeeld en hadden we toch even onze paraplu nodig. Gelukkig hadden we dan onze tocht van 20 km er bijna opzitten. We genoten van deze wandelzondag en een woordje van dank aan de Spoetnikstappers voor de goede organisatie. Ook dank aan de vele wandelaars om met ons mee te gaan, want samen wandelen is gewoonweg leuk en ontspannend. Hop naar de volgende busuitstap!

1m.JPG
18m.JPG
8m.JPG
2m.jpg
4m.jpg
12m.jpg
27m.jpg
17m.jpg

Verslagje en foto's van Marleen:

Bibberen!

Zonder regen maar wel met een veel kouder gevoel organiseerde onze wandelclub De Morgenstond op zondag 7 januari ‘24 een mooie wintertocht. Deze omloop liep over rustige en landelijke wegen, door het winterse landschap van Zemst-Laar en omgeving. Heel veel wandelaars schreven zich in en trotseerden de koude temperatuur en de gure wind. Het zonnetje heeft zich echter niet laten zien. Wij kozen met ons vriendengroepje voor de afstand van 20 km en door de wateroverlast van de voorbije dagen was het parcours gelukkig aangepast. In de rustposten was het gezellig druk, lekker warm en we genoten van een broodje en een heerlijke pannenkoek.  Kortom, een geslaagde wandeldag met koude oortjes, maar droge schoenen! 

1.jpg
3.jpg
5.jpg
7.jpg
2.jpg
4.jpg
6.jpg
8.jpg
11.jpg

Verslagje en foto's van Marleen. Maria-Theresa heeft ook enkele foto's genomen:

Met een volle bus vertrokken we zaterdag 16/12/23 om 14 u naar de 20e Kerststallentocht in Stekene, ingericht door wandelclub De Smokkelaars. Het was een grauwe dag, maar de sfeer zat goed om er een fijne kerstwandeling van te maken. De eerste kilometers waren redelijk saai en somber, maar daarna wandelden we door de gezellige centrumstraten van Stekene. Deze waren verlicht met feeërieke kerstverlichting en opgesmukt met meer dan honderden kerststallen en kerstversiering. Onderweg waren er verschillende rustposten waar de geur van glühwein ons tegemoet kwam en we iets lekkers konden drinken of eten. Om 20 u sloten we deze geslaagde uitstap af en keerden we weer huiswaarts.

2.jpg
18.jpg
7.jpg
8.jpg
16.jpg
17.jpg
19.jpg

Verslagje en foto's van Marleen:

Gezellig samenzijn!

Op zaterdag 11 november was het weer de jaarlijkse Wandel Meedag van onze wandelclub De Morgenstond.

In tijden van oorlog, donkere avonden, koude, regen en wind, maar soms een streepje zon, deed het deugd om samen te komen met een 100-tal wandelvrienden en te genieten van een rustige wandeling, om daarna gezellig samen aan tafel te zitten in de parochiezaal van Zemst-Laar. Na de wandeling van 4,5 km stond op het menu lekker gebraden kip met appelmoes en krielpatatjes, met als toetje een overheerlijke chocomousse. Ik zag alleen maar lachende gezichten, het was lekker!

Rond 14 startte de Algemene Vergadering met een woordje van onze voorzitter Chris en overliep onze penningmeester Yvette de clubkas. Ook een woordje van dank aan de bestuursleden en de vele vrijwilligers die zich ijverig inzetten voor onze club.

In de namiddag was er nog rustig de tijd om te keuvelen bij een bakje koffie met een koekje. Dit alles werd gratis aangeboden door de club, waarvoor onze dank.

We kijken al uit naar de vele sportieve activiteiten die op de kalender staan en hopen jullie terug te zien op onze wekelijkse donderdagnamiddagwandeling, tijdens één van onze busreizen of tijdens een wandeling bij naburige clubs.

Blijf in beweging en wandel met ons mee! Tot binnenkort!

1.jpeg
14.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
16.jpeg
19.jpeg
21.jpeg

Een 40-tal Morgenstonders namen de bus richting Paal. Maria Teresa heeft enkele foto's genomen.

5.jpg
3.jpg
1.jpg
8.jpg
10 september 2023 - Omloop Parel van Brabant - Humbeek

Wat een dag: veel volk, veel sfeer en bloedheet op deze zondag in september!
Wat sfeerbeelden van de vele medewerkers en de mensen in de rustpost van Beigem.

1.jpeg
3.jpeg
11.jpeg
17.jpeg
7.jpeg
10.jpeg
12.jpeg
16.jpeg
6.jpeg
9.jpeg
01 t/m 03 september 2023 - Weekend in de Veluwe - Nederland - 35 Morgenstonders

Vrijdag 01/09

Op vrijdag hebben we samen een boottochtje gemaakt in Kinderdijk met zicht op de vele molens.

Zaterdag 02/09

Zaterdag zijn 8 Morgenstonders in Apeldoorn gaan wandelen in het park van het Paleis Het Loo en de rest heeft het Paleis zelf en de tuinen bezocht.

parkloo1.jpg
parkloo4.jpg
hetloo4.jpg
hetloo15.jpg
hetloo8.jpg
parkloo2.jpg
parkloo5.jpg
hetloo2.jpg
hetloo10.jpg
hetloo11.jpg
parkloo3.jpg
hetloo3.jpg
hetloo13.jpg
hetloo16.jpg

Zondag 03/09

Zondag waren we in drie groepen gesplitst een deel is met de boot op het Veluwemeer gaan varen. Enkele moedige Morgenstonders hebben het natuurpark Kootwijkerzand getrotseerd en nog eens 8 hebben een fietstocht van een 50-tal Km gemaakt.

boot1.jpg
boot4.jpg
boot8.jpg
boot2.jpg
boot5.jpg
boot10.jpg
kootwijk1.jpg
kootwijk5.jpg
kootwijk3.jpg
kootwijk4.jpg
kootwijk6.jpg
06 augustus 2023 - 44e Kastelentochten- Zandhoven

Bericht van deelneemster Mieke:

Zondag 6 augustus organiseerde wandelclub De Morgenstond een busreis naar Zandhoven. De Kon. Harmonie St.Amelberga Zandhoven v.z.w. organiseert er de 44e kastelentochten.

Om 8 uur vertrekken 30 moedige Morgenstonders vanuit het natte Humbeek. Eens in Zandhoven konden we quasi droog vertrekken, en dit bleef zo tot rond het middaguur. Daarna wandelden we dapper verder in de regen en wind gewapend met paraplu, regenjas, of poncho. Tijdens de wandeling ontmoetten we mensen uit de omgeving die ons erop wezen dat tijdens andere edities hier heel veel wandelaars komen, dit was een uitzondering. De kastelen-wandelaars maakten een tocht langs unieke domeinen zoals: het Hof van Liere, kasteel Montens, Hof Ter Donck en het Bautersemhof. Niettegenstaande het herfstweer keerden voldane Morgenstonders om 16 uur huiswaarts.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
26 juli 2023 - Midweektocht - Vakantiewandeling Humbeek

Bericht van deelneemster Marleen:

Woensdag 26 juli organiseerde onze wandelclub De Morgenstond haar jaarlijkse vakantiewandeling - midweektocht. Na al de regen van de voorbije dagen, scheen deze woensdag het zonnetje de ganse dag. Heel veel wandelaars zakten dus af naar het pittoreske en zonovergoten Humbeek. In het parochiaal centrum waren van ‘s morgensvroeg  al heel wat vrijwilligers druk in de weer om de vele wandelaars op te vangen en alles in goede banen te leiden.
Reeds om 8 uur vertrokken wij met ons groepje voor drie aparte lussen langs het jaagpad van het kanaal (7km), door het ‘s Gravenbos (6km) en het Lintbos (7km).  We genoten samen van de landelijke, rustige wegen en van elkaars gezelschap. De sfeer was top! Met een fris drankje keuvelden we nog wat na op het terras en maakten we al plannen voor een volgende wandeling bij naburige clubs.
The day after was het weer aan het regenen…

1.jpeg
10.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
5.jpeg
9.jpeg
6.jpeg
11.jpeg
 24 juni 2023 - Paardenvisserstocht - Oostduinkerke

Bericht van deelneemster Marleen:

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde de wandelclub De Morgenstond een fijne busuitstap naar Oostduinkerke. Reeds om 7u30 vertrok de bus met heel wat enthousiaste wandelaars naar het zeetje, het was dan ook ook 2 uurtjes rijden naar de vertrekzaal. Met ons groepje van negen kozen we voor de 15km, de zon scheen al uitbundig en wandelen door het mulle zand in de Simliduinen was toch vermoeiender dan we dachten. Maar we stapten gestaag verder naar het eerste rustpunt in Nieuwpoort Bad. Na de nodige frisse drankjes, een hapje eten en zonnecrème insmeren, wandelden we verder via de drukke Nieuwpoortse dijk richting Oostduinkerke. Even stapten we op het vaste zand, waar een heerlijke zeebries ons enigszins verkoelde, maar daarna volgden we weer een pad door de warme en uitputtende Zeebermduinen tot in Oostduinkerke Bad. Daar waren heel wat festiviteiten van de Garnaalfeesten bezig, waaronder een stoet van de beroemde Garnaalvissers te paard. Hier viel heel wat te beleven en we genoten op een terrasje van een verkwikkend koel drankje alvorens verder te stappen. Het  werd alsmaar warmer en plakkeriger en we waren blij dat we in de verte de aankomst zagen. Met een gekoeld drankje in de hand konden we nog even nagenieten van de mooie en warme tocht. Om 16 u vertrok de bus weer voor een 2 uur durende en rustige rit naar Humbeek. Iedereen was dan ook moe en velen deden een deugddoend dutje. Een geslaagde dag en een puike organisatie! Kortom een topdag!

1.jpeg
4.jpeg
2.jpeg
9.jpeg
3.jpeg
5.jpeg
11.jpeg
15.jpeg
bottom of page