top of page

Onze leden nemen geregeld foto's tijdens de wandeltochten georganiseerd door De Morgenstond.

Hieronder enkele sfeerbeelden.

Avond Zemst Laar

Tijd om te wandelen!

Je hoeft niet ver te gaan om te genieten van de natuur.

Elke donderdagnamiddag maken we met onze wandelclub een fijne wandeling in de buurt, iedereen is welkom. Deze maand vertrekken we op donderdag om 13u30 aan het kerkhof van Meise. Vandaag, donderdag 15 februari, kwamen wel 12 enthousiaste wandelaars opdagen. Het was een ideaal zacht weertje (het lentegevoel was dichtbij) om samen naar Ossel te wandelen en onderweg gezellig met elkaar te keuvelen. Via de Heirbaan wandelden we weer naar Meise. Iedereen genoot van deze wandeling, heeft zijn/haar hoofdje leeggemaakt en heeft de nodige energie opgeslagen tot volgende week, want dan gaan we weer op pad… met jou erbij? Dus, trek je wandelschoenen aan en wandel met ons mee! Tot volgende week!

Wandelgroetjes,

Marleen

1.jpg
5.jpg
7.jpg
6.jpg
4.jpg

Verslagje Marleen en foto's van Marleen en Marie-Teresa:

Zondag 11 februari 2024 vertrokken we uit Humbeek met een volle bus Morgenstonders naar het zeetje. In Westende organiseerde de vzw Spoetnikstappers reeds hun 24ste Strandjutterstocht. We wandelden door de duinengordel en langs het strand en genoten van de zilte zeelucht en de vele vergezichten. Onderweg in Westende-dorp bood de plaatselijke club ons een lekker kippensoepje aan. De weergoden waren ons ‘s morgens goed gezind: zachte temperaturen, droog, weinig wind, wat wolkjes en een aangenaam zonnetje. Na de middag veranderde echter het weerbeeld en hadden we toch even onze paraplu nodig. Gelukkig hadden we dan onze tocht van 20 km er bijna opzitten. We genoten van deze wandelzondag en een woordje van dank aan de Spoetnikstappers voor de goede organisatie. Ook dank aan de vele wandelaars om met ons mee te gaan, want samen wandelen is gewoonweg leuk en ontspannend. Hop naar de volgende busuitstap!

1m.JPG
18m.JPG
8m.JPG
2m.jpg
4m.jpg
12m.jpg
27m.jpg
17m.jpg

Verslagje en foto's van Marleen:

Bibberen!

Zonder regen maar wel met een veel kouder gevoel organiseerde onze wandelclub De Morgenstond op zondag 7 januari ‘24 een mooie wintertocht. Deze omloop liep over rustige en landelijke wegen, door het winterse landschap van Zemst-Laar en omgeving. Heel veel wandelaars schreven zich in en trotseerden de koude temperatuur en de gure wind. Het zonnetje heeft zich echter niet laten zien. Wij kozen met ons vriendengroepje voor de afstand van 20 km en door de wateroverlast van de voorbije dagen was het parcours gelukkig aangepast. In de rustposten was het gezellig druk, lekker warm en we genoten van een broodje en een heerlijke pannenkoek.  Kortom, een geslaagde wandeldag met koude oortjes, maar droge schoenen! 

1.jpg
3.jpg
5.jpg
7.jpg
2.jpg
4.jpg
6.jpg
8.jpg
11.jpg

Verslagje en foto's van Marleen. Maria-Theresa heeft ook enkele foto's genomen:

Met een volle bus vertrokken we zaterdag 16/12/23 om 14 u naar de 20e Kerststallentocht in Stekene, ingericht door wandelclub De Smokkelaars. Het was een grauwe dag, maar de sfeer zat goed om er een fijne kerstwandeling van te maken. De eerste kilometers waren redelijk saai en somber, maar daarna wandelden we door de gezellige centrumstraten van Stekene. Deze waren verlicht met feeërieke kerstverlichting en opgesmukt met meer dan honderden kerststallen en kerstversiering. Onderweg waren er verschillende rustposten waar de geur van glühwein ons tegemoet kwam en we iets lekkers konden drinken of eten. Om 20 u sloten we deze geslaagde uitstap af en keerden we weer huiswaarts.

2.jpg
18.jpg
7.jpg
8.jpg
16.jpg
17.jpg
19.jpg

Verslagje en foto's van Marleen:

Gezellig samenzijn!

Op zaterdag 11 november was het weer de jaarlijkse Wandel Meedag van onze wandelclub De Morgenstond.

In tijden van oorlog, donkere avonden, koude, regen en wind, maar soms een streepje zon, deed het deugd om samen te komen met een 100-tal wandelvrienden en te genieten van een rustige wandeling, om daarna gezellig samen aan tafel te zitten in de parochiezaal van Zemst-Laar. Na de wandeling van 4,5 km stond op het menu lekker gebraden kip met appelmoes en krielpatatjes, met als toetje een overheerlijke chocomousse. Ik zag alleen maar lachende gezichten, het was lekker!

Rond 14 startte de Algemene Vergadering met een woordje van onze voorzitter Chris en overliep onze penningmeester Yvette de clubkas. Ook een woordje van dank aan de bestuursleden en de vele vrijwilligers die zich ijverig inzetten voor onze club.

In de namiddag was er nog rustig de tijd om te keuvelen bij een bakje koffie met een koekje. Dit alles werd gratis aangeboden door de club, waarvoor onze dank.

We kijken al uit naar de vele sportieve activiteiten die op de kalender staan en hopen jullie terug te zien op onze wekelijkse donderdagnamiddagwandeling, tijdens één van onze busreizen of tijdens een wandeling bij naburige clubs.

Blijf in beweging en wandel met ons mee! Tot binnenkort!

1.jpeg
14.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
16.jpeg
19.jpeg
21.jpeg

Een 40-tal Morgenstonders namen de bus richting Paal. Maria Teresa heeft enkele foto's genomen.

5.jpg
3.jpg
1.jpg
8.jpg
10 september 2023 - Omloop Parel van Brabant - Humbeek

Wat een dag: veel volk, veel sfeer en bloedheet op deze zondag in september!
Wat sfeerbeelden van de vele medewerkers en de mensen in de rustpost van Beigem.

1.jpeg
3.jpeg
11.jpeg
17.jpeg
7.jpeg
10.jpeg
12.jpeg
16.jpeg
6.jpeg
9.jpeg
01 t/m 03 september 2023 - Weekend in de Veluwe - Nederland - 35 Morgenstonders

Vrijdag 01/09

Op vrijdag hebben we samen een boottochtje gemaakt in Kinderdijk met zicht op de vele molens.

kinderdijk1.jpg

Zaterdag 02/09

Zaterdag zijn 8 Morgenstonders in Apeldoorn gaan wandelen in het park van het Paleis Het Loo en de rest heeft het Paleis zelf en de tuinen bezocht.

parkloo1.jpg
parkloo4.jpg
hetloo4.jpg
hetloo15.jpg
hetloo8.jpg
parkloo2.jpg
parkloo5.jpg
hetloo2.jpg
hetloo10.jpg
hetloo11.jpg
parkloo3.jpg
hetloo3.jpg
hetloo13.jpg
hetloo16.jpg

Zondag 03/09

Zondag waren we in drie groepen gesplitst een deel is met de boot op het Veluwemeer gaan varen. Enkele moedige Morgenstonders hebben het natuurpark Kootwijkerzand getrotseerd en nog eens 8 hebben een fietstocht van een 50-tal Km gemaakt.

boot1.jpg
boot4.jpg
boot8.jpg
boot2.jpg
boot5.jpg
boot10.jpg
kootwijk1.jpg
kootwijk5.jpg
kootwijk3.jpg
kootwijk4.jpg
kootwijk6.jpg
06 augustus 2023 - 44e Kastelentochten- Zandhoven

Bericht van deelneemster Mieke:

Zondag 6 augustus organiseerde wandelclub De Morgenstond een busreis naar Zandhoven. De Kon. Harmonie St.Amelberga Zandhoven v.z.w. organiseert er de 44e kastelentochten.

Om 8 uur vertrekken 30 moedige Morgenstonders vanuit het natte Humbeek. Eens in Zandhoven konden we quasi droog vertrekken, en dit bleef zo tot rond het middaguur. Daarna wandelden we dapper verder in de regen en wind gewapend met paraplu, regenjas, of poncho. Tijdens de wandeling ontmoetten we mensen uit de omgeving die ons erop wezen dat tijdens andere edities hier heel veel wandelaars komen, dit was een uitzondering. De kastelen-wandelaars maakten een tocht langs unieke domeinen zoals: het Hof van Liere, kasteel Montens, Hof Ter Donck en het Bautersemhof. Niettegenstaande het herfstweer keerden voldane Morgenstonders om 16 uur huiswaarts.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
26 juli 2023 - Midweektocht - Vakantiewandeling Humbeek

Bericht van deelneemster Marleen:

Woensdag 26 juli organiseerde onze wandelclub De Morgenstond haar jaarlijkse vakantiewandeling - midweektocht. Na al de regen van de voorbije dagen, scheen deze woensdag het zonnetje de ganse dag. Heel veel wandelaars zakten dus af naar het pittoreske en zonovergoten Humbeek. In het parochiaal centrum waren van ‘s morgensvroeg  al heel wat vrijwilligers druk in de weer om de vele wandelaars op te vangen en alles in goede banen te leiden.
Reeds om 8 uur vertrokken wij met ons groepje voor drie aparte lussen langs het jaagpad van het kanaal (7km), door het ‘s Gravenbos (6km) en het Lintbos (7km).  We genoten samen van de landelijke, rustige wegen en van elkaars gezelschap. De sfeer was top! Met een fris drankje keuvelden we nog wat na op het terras en maakten we al plannen voor een volgende wandeling bij naburige clubs.
The day after was het weer aan het regenen…

1.jpeg
10.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
5.jpeg
9.jpeg
6.jpeg
11.jpeg
 24 juni 2023 - Paardenvisserstocht - Oostduinkerke

Bericht van deelneemster Marleen:

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde de wandelclub De Morgenstond een fijne busuitstap naar Oostduinkerke. Reeds om 7u30 vertrok de bus met heel wat enthousiaste wandelaars naar het zeetje, het was dan ook ook 2 uurtjes rijden naar de vertrekzaal. Met ons groepje van negen kozen we voor de 15km, de zon scheen al uitbundig en wandelen door het mulle zand in de Simliduinen was toch vermoeiender dan we dachten. Maar we stapten gestaag verder naar het eerste rustpunt in Nieuwpoort Bad. Na de nodige frisse drankjes, een hapje eten en zonnecrème insmeren, wandelden we verder via de drukke Nieuwpoortse dijk richting Oostduinkerke. Even stapten we op het vaste zand, waar een heerlijke zeebries ons enigszins verkoelde, maar daarna volgden we weer een pad door de warme en uitputtende Zeebermduinen tot in Oostduinkerke Bad. Daar waren heel wat festiviteiten van de Garnaalfeesten bezig, waaronder een stoet van de beroemde Garnaalvissers te paard. Hier viel heel wat te beleven en we genoten op een terrasje van een verkwikkend koel drankje alvorens verder te stappen. Het  werd alsmaar warmer en plakkeriger en we waren blij dat we in de verte de aankomst zagen. Met een gekoeld drankje in de hand konden we nog even nagenieten van de mooie en warme tocht. Om 16 u vertrok de bus weer voor een 2 uur durende en rustige rit naar Humbeek. Iedereen was dan ook moe en velen deden een deugddoend dutje. Een geslaagde dag en een puike organisatie! Kortom een topdag!

1.jpeg
4.jpeg
2.jpeg
9.jpeg
6.jpeg
8.jpeg
3.jpeg
5.jpeg
11.jpeg
15.jpeg
12.jpeg
16.jpeg
Buitenlandse reis - 04 t/m 10 juni 2023 Noord-Bohemen, Tsjechië

Bericht van deelneemster Mieke:

04-06-23: Op eerste avond nodigde Erik alle reizigers uit om deel te nemen aan stadswandeling in Dresden, zowel Morgenstonders als andere reizigers waren op post.

20230604_1.jpg

Katholische hofkirche (nu kathedraal Sankt Trinitas) 

20230604_3.jpg
20230604_2.jpg

 Frauenkirche

05-06-23: wandeling langs Kamenice rivier

20230605_am1.jpg
20230605_am2.jpg

Namiddag wandelen we naar de grootste zandstenenbrug van Europa: Pravcicka brana, langs een gedeelte bos dat vorige zomer door brand werd geteisterd.

20230605_pm1.jpg
20230605_pm2.jpg
20230605_pm3.jpg

06-06-23: verkenning in en rond Harrachov, onze wandeling naar de top van de Duivelsberg Certova Hora met uitzicht Harrachov, daarna zijn we naar de Mumlava rivier gewandeld tot aan de waterval.

20230606_1.jpg
20230606_2.jpg
20230606_3.jpg

07-06-23: bezoek aan de stenen stad Prachov gelegen in Boheems Paradijs: een complex van zandsteenrotsen in verschillende vormen

20230607_1.jpg
20230607_2.jpg
20230607_4.jpg
20230607_3.jpg

Bericht van deelnemer Erik:

09-06-23: bezoek aan het kasteel Frydlant en aan Liberec

20230609 KasteelFrydlant1.jpg
20230609 KasteelFrydlant2.jpg
20230609 liberec.jpg

09-06-23: Tussenstop in Plzen tijdens terugkeer naar België

20230610 plzen.jpg
 23 April 2023 - Priortrofee Padstappers - Geraardsbergen

Bericht van deelneemster Marleen:

Zondag 23 april organiseerde wandelclub De Morgenstond een fijne busreis naar Geraardsbergen. Deze dag stonden de Mattentaarttochten van De Padstappers in the picture. De weergoden zouden het droog houden tot de middag en bij deze wandelden we met 5 Morgenstonders (van de 50 deelnemers) 22 km door het glooiende landschap naar de alom gekende muur van Geraardsbergen.
Meteen na de start, met een overheerlijk mattentaartje achter de kiezen, wandelden we naar de markt bij het stadhuis, waar het Geraardse Manneken Pis bij een fontein staat te blinken. Een wist-je-datje: dit Manneken Pis is 60 jaar ouder dan zijn Brussels broertje. Die van Brussel zullen dit niet graag horen …
Daarna trokken we de natuur in: vettige veldwegen, kleine paden, mooie vergezichten, voldoende op en neer … alles was er om te genieten.
We hielden het heel lang droog, maar na de middag zette de hemel zijn sluizen open, heel jammer voor de organisatie. Maar niet getreurd, we zetten onze tocht dapper verder, op weg naar de beklimming van ‘de muur’. Daar bewonderden we de legendarische kapel en genoten van het mooie landschap. Hoeveel hijgende en uitgeputte coureurs zijn hier wel niet gepasseerd ?!
Als afsluiter konden we ons te goed doen aan een frisse pint en een lekker hapje.
Dank aan De Padstappers voor de puike organisatie van deze mooie wandeltocht !
Met een zakje mattentaartjes in de  hand reden we moe maar blijgezind weer naar huis, al uitkijkend naar de volgende trip…

1.jpeg
 26 Maart 2023 - Partnerwalktocht - Tongeren

Bericht van deelneemster Marleen:

Ondanks het vroege zomeruur, vertrokken we op zondag 26 maart met een bomvolle bus naar Tongeren. Het slechte weer hield ons niet tegen om de Partnerwalktocht te doen van wandelclub Partnerwalk, een gevarieerde tocht in en rond de Ambiorix-stad.
Met regenjas aan en paraplu in de hand trotseerden we de regenbuien en kozen we voor de 20 km door een uitgestrekt natuurgebied met unieke vergezichten.
De zon hebben we gemist, maar dit lieten we niet aan ons hartje komen, want samen wandelen met vrienden is heel leuk en gezellig! 

1.jpeg
5.jpeg
4.jpeg
11.jpeg
12.jpeg
10.jpeg
14.jpeg
13.jpeg
 08 Januari 2023 - Wintertocht - Zemst-Laar, Wandelclub De Morgenstond

Bericht van deelneemster Marleen:

Om het nieuwe jaar goed te beginnen organiseerde onze wandelclub De Morgenstond op zondag 8/1/2023 een wintertocht in Zemst-Laar. Het zonnige winterweer trok heel veel volk aan en men kon kiezen uit 3 mooie wandellussen. 

Het was een topdag voor de vele wandelaars! 

Aan iedereen een gelukkig en gezond 2023 en heel veel wandelplezier in dit nieuwe jaar! 

wintertocht4.jpg
wintertocht5.jpg
doorbrug1.jpg
wintertocht2.jpg
wintertocht7.jpg
wintertocht10.jpg
wintertocht3.jpg
bottom of page